Functie
Alle functies
Keurmeester
Medewerker kwaliteitszorg
Thema
Alle thema's
Arbo en Veiligheid
Financieel
ICT en computergebruik
Kwaliteitszorg
Leidinggeven en Communicatie
Logistiek en transport
Management
Marketing en Commercie
Ondernemerschap
Productie
Productkennis
Supply Chain Management
Taaltrainingen
Opleidingsniveau
Alle niveau's
VMBO
MBO
HBO
WO

Opleider

N&S Academy N&S Academy
Mathijs Brink
0418-575859
E-mail
Website

Kosten

Thema

Productkennis

Opleidingsniveau

-

Duur

Data en locaties

Nog niet bekend

604 Productmodules (N&S)

Tijdens de productmodulen wordt er aandacht geschonken aan de volgende onderwerpen:

  • Benamingen, herkomst, geschiedenis en uiterlijk van de behandelde producten
  • Productie en handelsstromen in Nederland en de Europese Unie
  • Teelt, teeltwijze, rassen, oogst, ziekten & gebreken
  • A) EU voorschriften inzake “Specifieke normen” voor de van toepassing zijnde producten
    B) EU voorschriften inzake “Algemene normen” voor de overige producten
    C) De UNECE richtlijnen voor de niet genormeerde producten
  • Bewaarcondities, opslagduur, temperatuur, condities bij gemengde opslag
  • Praktisch keuren aan de hand van monsters of partijen, waarbij het beoordelen, indelen, controleren en/of corrigeren van de product kwaliteit getraind wordt
  • Herkennen van rassen, producten, ziekten en gebreken
  • Toepassen van publiek- en privaatrechtelijke verordeningen en kwaliteits- en sorteringsvoorschriften van EU, KCB en afzetorganisaties
  • Oordelen over en kunnen toepassen van fytosanitaire-, residu-, tolerantie- verpakkings-, fust-, en aanduidingsvoorschriften
  • Bedrijfsbezoeken op o.a. teeltbedrijven of pakstations

De productmodulen worden zowel de theoretische kennis als de praktische vaardigheden getoetst. Wanneer de module met voldoende resultaat wordt afgerond (in ieder geval minimaal een 6,0 voor het praktijkexamen) ontvangt de cursist een certificaat en cijferlijst. Het volledige “reglement voor toetsing en afsluiting” is in te zien bij het GF Groothandelsfonds.

Overzicht P modules:

P1 komkommer, aubergine, courgette € 795,00 
P2 Paprika, Tomaat en Peper € 795,00 
P4 Uien en knoflook € 395,00
P5 Knolselderij, peen, radijs, rettich, venkel en koolrabi € 649,00
P6 Andijve, paksoi, spinazie, sla (alle soorten), witlof, bleekselderij € 649,00
P7 Prei, asperges, rabarber, bonen en artisjok €649,00
P8 Sluitkool, spruiten, broccoli, bloemkool, chinese kool en boerenkool € 649,00
P9, P10 en P11 Appels en peren Hollands product en importrassen € 859,00
P12 Kleinfruit: aardbei, houtig kleinfruit, kers € 649,00
P13 Perzik, nectarine, pruim, abrikoos, avocado € 649,00
P14 Citrusfruit: citroen, lime, grapefruit, kamquat, mandarijn, sinaasappel € 859,00
P15 Banaan, druif, avocado, meloen, kiwi € 859,00
P16 Exoten: ananas, granaatappel, litchi, mango etc. € 995,00
P17 Aardappelen € 395,00
P18 Kiemgroenten, kruiden (incl.  peterselie en selderij) en cressen € 859,00
P20 Paddestoelen: o.a. champignons, oesterzwam, Shii-Take € 649,00

Bekijk hier het examenreglement voor de medewerker kwaliteitszorg en de keurmeester.

 

Inschrijven

Door hieronder uw gegevens in te vullen kunt u zich inschrijven voor de gekozen opleiding. U ontvangt van ons een e-mail om te bevestigen dat uw gegevens goed ontvangen zijn. De opleider zal vervolgens contact met u opnemen om uw inschrijving definitief te maken.


Datum en locatie

Deelnemer

Geslacht
Voorletter(s)
Tussenvoegsel
Achternaam
Adres
Postcode
Plaats
E-mail
Telefoon

Contactgegevens bedrijf

Bedrijfsnaam
Geslacht
Voorletter(s)
Tussenvoegsel
Achternaam
Adres
Postcode
Plaats
E-mail
Telefoon
Controle
* Verplichte velden

Contact

Door hieronder uw gegevens in te vullen kunt u contact opnemen over de gekozen opleiding.


Naam
Bedrijfsnaam
E-mail
Telefoon
Vraag
Controle
* Verplichte velden

Nieuws

Opleidingssubsidies en de AVG
08-06-2018
De invoering van de Algemene Verordening Gegevensverwerking brengt voor bedrijven een grote verantwoordelijkheid met zich mee.