Functie
Alle functies
Keurmeester
Medewerker kwaliteitszorg
Thema
Alle thema's
Arbo en Veiligheid
Financieel
Kwaliteitszorg
Leidinggeven en Communicatie
Logistiek en transport
Management
Marketing en Commercie
Ondernemerschap
Productie
Productkennis
Supply Chain Management
Taaltrainingen
Opleidingsniveau
Alle niveau's
VMBO
MBO
HBO
WO

Opleider

EFMI
Melanie Murk
035-3037777
E-mail
Website

Kosten

€ 7.500 per module

Thema

Management
Marketing en Commercie

Opleidingsniveau

HBO

Duur

9 dagen

Data en locaties

Nog niet bekend

668 Advanced Food Commerce Program

In het programma van de opleiding  geven wij de deelnemers een stevig fundament waarmee zij hun commerciële kennis en effectiviteit vergroten. Daarbij is het uitgangspunt dat alle theorie aanzet tot actie: de deelnemers kunnen er in hun dagelijkse praktijk direct mee aan de slag. Dat is zowel de opdracht als de uitdaging voor ons en de zorgvuldig uitgekozen gastdocenten, die hun kennis en praktijkervaringen delen. In de interactieve discussies leren de deelnemers ook veel van elkaar. Daarom beginnen we elke lesdag met een plenaire bespreking van de actuele ontwikkelingen en de daaruit volgende leeraspecten. Uit de terugkoppeling van deelnemers aan de 12 eerdere leergangen blijkt dat het programma hun hoge verwachtingen altijd overtreft. We kijken dan ook met groot enthousiasme uit naar de volgende leergang, niet in de laatste plaats omdat ook de (gast)docenten zelf veel energie krijgen van de gemotiveerde inbreng van de groep.

Bedoeld voor
Medewerkers op HBO-denkniveau en minimaal 2 jaar werkervaring op professioneel niveau.

Inhoud

Module 1. Customer & Channel Development.  retail branding en positionering, formulemanagement, formule-, winkel- en outletanalyse, exploitatiemodellen, online food retailing, foodservice,  omnichannel strategieën, customer journey, last mile, social media en digitale trends, story boarding, internationale studiereis en webinar. 12 opleidingsdagen. 

Module 2. Catagory Development:  categoriestrategieën en - groei, identificeren marktkansen, datagedrevene werken, actionable insights, assortimentsbeleid en presentatie prijs- en promotiebeleid, trade marketing, shoppergedrag en shoppermarketing, inkoop- en accountmanagement, onderhandelen, supplier–retailer logistics, revenu management, persoonlijke effectiviteit, internationale studiereis en webinar. 12 opleidingsdagen. 

2-jarige praktijkgerichte foodopleiding met focus op commercie Programma bevat in totaal 24 opleidingsdagen, verdeeld over 2 modules (inclusief een internationale studiereis). 
Centraal in de opleiding staat het aanreiken van kennis, vaardigheden en praktische tools om commercieel effectiever te handelen. 
De module ‘Customer and Channel Development’ brengt deelnemers op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de verschillende foodkanalen: (online) food retail en foodservice. Met de aangereikte kennis en instrumenten zijn deelnemers in staat om formules en winkels (outlets) haarscherp te analyseren en een consistente omnichannel aanpak te formuleren. 

Na afronding van de module ‘Category Development’ beschikken deelnemers niet alleen over de tools om datagedreven kansen voor categoriegroei te identificeren en over de laatste shopperinzichten, maar weten zij ook hoe klantwaarde kan worden gecreëerd door het aanbod af te stemmen op de winkel- en formule-uitgangs punten van afnemers. Daarbij wordt uitgebreid stilgestaan bij de relatie tussen handel en industrie vanuit inkoop en account management perspectief. 

Tijdens beide modules zijn er meerdere teamopdrachten en een individuele opdracht (essay). Bij een voldoende resultaat voor alle opdrachten ontvangen deelnemers het EFMI-diploma ‘Advanced Food Commerce Program’ 

Docentencorps bestaat uit ervaren EFMI-docenten. Daarnaast verzorgen talrijke praktijkdocenten van retailers, fabrikanten, foodserviceorganisaties en andere deskundigen gastcolleges. 

Opleidingsdagen worden gekenmerkt door voortdurende interactie met docenten en tussen deelnemers onderling. 

De opleiding vindt plaats op Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2 in Baarn.
Sinds 2003 hebben ruim 300 managers en ondernemers het programma succesvol afgerond 

Prijs:
Per module € 7.500,00 excl. BTW, de totale opleiding kost € 13.900,00 excl. BTW.

Inschrijven

Door hieronder uw gegevens in te vullen kunt u zich inschrijven voor de gekozen opleiding. U ontvangt van ons een e-mail om te bevestigen dat uw gegevens goed ontvangen zijn. De opleider zal vervolgens contact met u opnemen om uw inschrijving definitief te maken.


Datum en locatie

Deelnemer

Geslacht
Voorletter(s)
Tussenvoegsel
Achternaam
Adres
Postcode
Plaats
E-mail
Telefoon

Contactgegevens bedrijf

Bedrijfsnaam
Geslacht
Voorletter(s)
Tussenvoegsel
Achternaam
Adres
Postcode
Plaats
E-mail
Telefoon
Controle
* Verplichte velden

Contact

Door hieronder uw gegevens in te vullen kunt u contact opnemen over de gekozen opleiding.


Naam
Bedrijfsnaam
E-mail
Telefoon
Vraag
Controle
* Verplichte velden

Nieuws

Premie 2020
17-01-2020
Aan het begin van het nieuwe jaar worden er altijd veel vragen gesteld over de premie die bedrijven in de sector afdragen aan het Groenten en Fruit Groothandelsfonds.